Veľmi často sa stretávame s tým, že nám „niečo“ je – bolí nás hlava, kĺby, sme unavení, nevieme schudnúť, hoci sa správne stravujeme, zrazu máme akné - a nevieme to „niečo“ definovať. Pýtame sa: Odkiaľ to je? Prečo to je? Čo to spôsobilo? Jednou z príčin môže byť aj potravinová intolerancia. Vyskytuje sa pomerne často, u 20 – 60 % ľudí, no často si ju mýlime s alergiou, ktorou však trpí len 2 – 4 % dospelých a 8 % detí. Čo teda je potravinová intolerancia?

Jadwiga Górnicka je v susednom Poľsku dlhé desaťročia známa ako lekárka, ktorá v svojej praxi uprednostňuje liečebné sily prírody. Svoje praktické poznatky o prírodnej medicíne zaznamenala vo viacerých knižných bestselleroch, ktoré teraz začínajú vychádzať aj na Slovensku.

Ak sa chcete zdravo stravovať, je dobré podľa odporúčaní WHO znížiť celkový energetický príjem, obmedziť nasýtené tuky a cukry, zvýšiť konzumáciu čerstvého ovocia a zeleniny a pravidelne športovať. Tiež sa vám to zdá byť ľahké? Tak v čom je problém? Viete si na základe týchto odporúčaní predstaviť, ako by mala vyzerať vaša strava? Obávam sa, že nie."

Ako schudnúť natrvalo a bez trápenia a ako znížiť riziko kardiovaskulárnych chorôb a cukrovky. To sú dva z podtitulov tejto úspešnej knihy. Poviete si: takých sľubov a takých betsellerov tu už bolo, ale...

Prinášame krátke recenzie kníh, ktoré vás nasmerujú k zdravšiemu životu.

Nájdete nás na FB