Vydavateľstvo Kontakt 2014, tvrdá väzba, 178 s., 5,00 eur plus poštovné
Ak prvý diel priniesol vedecky overené informácie o vplyve výživy na naše zdravie, druhý vás zoznámi s kľúčom pre optimálnu výživu, podľa ktorého sa lepšie zorientujete v tom, čo má obsahovať váš nákupný vozík, ako zostaviť zdravý jedálny lístok pre celú rodinu a ktorý spôsob prípravy jedál je najvhodnejší. Nájdete tu aj zdravé recepty a inšpirácie pre varenie. Autori – MUDr. Peter Minárik, PhD. z Onkologického ústavu sv. Alžbety a PharmDr. Daniela Mináriková, PhD. z Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave – propagujú prevenciu, aby zdraví ľudia znížili riziko vzniku rakoviny a onkologickí pacienti riziko recidívy nádoru tým, že budú konzumovať potraviny, ktoré podporujú ich zdravie.
Knihu Rakovina a výživa 2 sme predstavili na pôde Ligy proti rakovine novinárom i pacientkam, ktoré navštevujú bratislavské centrum ligy. Do života ju uviedla MUDr. Eva Siracká, DrSc., prezidentka LPR. Knihu pokrstila ľanovými semiačkami a zaželala jej, aby šírila informácie o strave, ktorá podporuje zdravie, všade tam, kde sú potrebné. Na obr. zľava MUDr. Eva Siracká a spoluautori knihy Peter Minárik (uprostred) a Daniela Mináriková (vpravo).