Suroviny: 500 g sépií, 300 g ryže, 1 väčšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 1 dl oleja, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, syr parmezán, 2 strúčiky cesnaku
Postup: Zo sépií vyberte nepoužiteľné časti (kosť, zuby, oči), vrecko s čerňou odložte nabok, zvyšok narežte na menšie kúsky. Na drobno posekanú cibuľu poduste na rozpálenom oleji do zlata, pridajte narezané sépie, všetko zamiešajte a duste na miernom ohni asi 25 minút. Keď sépie zmäknú, pridajte čerň a korenie. Medzitým vložte na rozohriaty olej prepláchnutú ryžu, premiešajte a podlejte rybacím vývarom (môžete aj vodou). Pridajte korenie: soľ, čierne korenie a na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Po 15 minútach ryžu zľahka zmiešajte s pripravenými sépiami, dochuťte vínom a postrúhaným parmezánom.
Viac informácií o Chorvátsku, jeho zaujímavých miestach a recepty z chorvátskej kuchyne nájdete v knihe
Dobar tek! Dobrú chuť! Gastronomický sprievodca po Chorvátsku
Kniha je vypredaná, v prípade záujmu hľadajte v antikvariátoch.