Hlavnou témou knižnej novinky lekára Petra a farmaceutky Daniely Minárikovcov Rakovina a výživa: mýty a fakty je úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam – najskôr pri prevencii ich vzniku a potom medicínske odporúčania o stravovaní a vhodnej telesnej aktivite určené pacientom s rôznymi diagnózami rakoviny. Zastavme rakovinu skôr, než vznikne, to je základná myšlienka publikácie, ktorá predstavuje potraviny s dokázateľne protirakovinovým účinkom. Nadväzuje na úspešný titul Rakovina a výživa. Mýty a fakty (2012). Ak prvý diel priniesol vedecky overené informácie o vplyve výživy na naše zdravie, druhý vás zoznámi s kľúčom pre optimálnu výživu, podľa ktorého sa lepšie zorientujete v tom, čo má obsahovať váš nákupný vozík, ako zostaviť zdravý jedálny lístok pre celú rodinu a ktorý spôsob prípravy jedál je najvhodnejší. Nájdete tu aj zdravé recepty a inšpirácie pre varenie.
Autori – MUDr. Peter Minárik, PhD. z Onkologického ústavu sv. Alžbety a PharmDr. Daniela Mináriková, PhD. z Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave – propagujú prevenciu, aby zdraví ľudia znížili riziko vzniku rakoviny a onkologickí pacienti riziko recidívy nádoru tým, že budú konzumovať potraviny, ktoré podporujú ich zdravie.
Peter Minárik – Daniela Mináriková
Rakovina a výživa. Mýty a fakty 2. Recepty
Vydavateľstvo Kontakt, Bratislava 2014
tvrdá väzba, 178 s., 5,00 eur plus poštovné a balné 3 eurá
Objedávajte na tel. č. 0908 069 388 alebo na info@klub50.sk.